Tipuri de antrenamente

Antrenamentele concepute de mine nu sunt simple, nu au ca obiectiv doar dezvoltarea masei musculare si reducerea tesutului adipos; dimpotriva, acestea sunt mulate dupa nevoile fiecaruia si au diferite tipologii. Pricipalele tipuri de antrenament pe care le recomand clientilor sunt detaliate in cele ce urmeaza.

1. Antrenamente de hipertrofie

Au ca scop principal dezvoltarea optima si uniforma a masei musculare si au doua subcategorii: antrenamente de hipertrofie pentru barbati si antrenamente de hipertrofie pentru femei. Sunt de parere ca, atunci cand vine vorba de hipertrofie, antrenamentele pentru barbati si femei ar trebui sa fie asemanatoare in proportie de 90%, din punctul de vedere al exercitiilor selectate. Cu toate acestea, cand vorbim despre structura antrenamentului, trebuie sa existe o diferentiere clara intre cele doua tipuri, in mare parte datorita faptului ca, de cele mai multe ori, antrenamentele pentru femei vor pune accent pe zona inferioara a corpului, in timp ce antrenamentele pentru barbati – pe zona superioara. Insa, datorita selectarii atente a exercitiilor, corpul se va dezvolta armonios si nu vor aparea dezechilibre, indiferent pe ce parte a corpului se pune accentul.

2. Programe de recuperare sau de antrenament pentru diferite patologii

Vin in sprijinul clientilor care au avut parte de diverse provocari: sindroame metabolice mostenite la nastere, diverse boli suferite de-a lungu vietii. Aceste provocari trebuie depasite, si un important factor ce influenteaza in bine este adoptarea unui stil de viata cat mai sanatos, din care nu ar trebui sa lipseasca sportul. Programele de recuperare au ca scop tratarea diferitor patologii precum: scolioze, cifoze, artroze, diferite traumatisme, hernii, etc. In schimb, programele de antrenament pe o anumita patologie au ca scop reintroducerea atletilor cat mai rapid in circuitul sportiv, sau sunt adaptate anumitor afectiuni netratabile, astfel incat persoana sa se poata antrena fara sa accentueze problema sau sa fie predispusa la aparitia altor patologii.

3. Antrenamente de forta

Au ca scop principal dezvoltarea fortei, dar vor avea incorporate si elemente de hipertrofie. Acestea sunt concepute in primul rand pentru atletii ce tintesc dezvoltarea optima a fortei pentru participarea la competitii, dar si mentinerea sanatatii pe termen lung. Acest ultim aspect este de mentionat, deoarece atletii, de cele mai multe ori, sacrifica sanatatea in favoarea performantei. Desi aceste antrenamente sunt concepute pentru atleti, pot fi utile si persoanelor ce considera ca sunt intr-un stadiu in care ar trebui sa-si dezvolte forta.

4. Antrenamente de conditionare atletica (antrenamente explozive si dinamice)

Au ca obiectiv principal dezvoltarea agilitatii, a vitezei de reactie, a rezistentei musculare si a fortei pliometrice. Principalii beneficiari ai acestor antrenamente sunt clientii care practica sporturi ce necesita un stil atletic pronuntat, precum fotbal, handbal, atletism, rugby, diferite tipuri de lupte, etc.

5. Antrenamente cu accent pe o anumita grupa musculara

Menite pentru persoanele ce considera ca au nevoie sa puna accent pe o grupa musculara deficitara, sau pur si simplu considera ca este necesara dezvoltarea acelei grupe musculare. Desigur, accentul va fi pus pe grupa musculara respectiva, dar asta nu inseamna ca toate celelalte vor fi ignorate. Programul va fi conceput in asa fel incat sa permita dezvoltarea armonioasa a tuturor grupelor musculare, dar cu un accent pe o grupa anume.

6. Antrenamentele pe obiective personalizate

Majoritatea antrenamentelor mentionate anterior sunt cele mai des cerute de clienti, insa experienta si cunostintele de care dispun imi permit sa construiesc antrenamente bazate pe orice obiectiv are clientul meu. Uneori, oamenii vin la mine cu anumite obiective mai specifice, cum ar fi dezvoltarea detentei sau dezvoltarea mobilitatii, in special la nivelul unei articulatii. Dupa cum mentionam anterior, dispun de uneltele necesare pentru atingerea unei plaje enorme de obiective, iar daca ma confrunt cu ceva nou, sunt, desigur, deschis la provocari, si voi face tot ce imi sta in putinta sa ma adaptez si sa atingem acel obiectiv impreuna.

Toate aceste antrenamente si programe de recuperare au inclusa partea de nutritie si consultanta online.

administratorTipuri de antrenamente